Tillsammans till
20 ton 2020

5T Projekt Ribbon

16 jun

Hviderup ur fågelperspektiv

Under sommarmötet på Hviderup passade man på att testa gårdens drönare. Det är en radiostyrd multicopter utrustad med kamera som används för att överblicka och kontrollera fält. Med hjälp av en multicopter kan man snabbt identifiera ”problemområden” i fält som behöver undersökas närmare, på så sätt kan man lägga tid på rätt ställe i fält. Det ger även en helt annan överblick jämfört med att gå över ett fält.

Med hjälp av en ipad eller smartphone ser föraren det som kameran på multicoptern ser. När man filmat eller fotat klart kommer drönaren tillbaka genom att trycka på en knapp och det samma händer om batterierna skulle ta slut!

Cirka 60 sekunder in i klippet visas konceptet med maskinell täckning av betstuka med en Klündermaskin.