Tillsammans till
20 ton 2020

5T Projekt Ribbon

23 mar

Första betorna sådda

Nu händer det grejer på 5T-gårdarna! Hviderup och Valterslund har sått dom första betorna medan Tofta, Gretelund och Lovisero är i startgroparna. På Tofta sås dom första betorna i eftermiddag och Göran på Lovisero börjar harva till betorna idag. I Danmark händer inte mycket på grund av regn, vad vi vet har ingen av de danska 5T-gårdarna sått än.

IMG-20160318
Hviderup, 18 mars: Då var sådden igång! Cirka 5 ha såddes i fredags. ”Hade det varit en vecka senare hade vi fortsatt med resten av fältet”, kommenterar Jeppe.

 

IMG-20160322
Gretelund, 22 mars: Henrik gör sista harvningen inför betsådden. Tidigare är det kört flytgödsel och NPK samt harvat en gång. Såbädden blev fin. Sådd planeras imorgon, torsdag.

 

IMG-20160323_strip
Gretelund, 22 mars: Här görs strip tillage bearbetningen till betsådden. Maskinen bearbetar ner till drygt 20 cm under betraden.

 

160322 Sådd 3
Valterslund, 22 mars: Några hektar betor såddes i tisdags. Det var den första sådden för maskinstationen i området. Resultatet blev riktigt bra enligt Magnus. Han valde att så betorna grunt, på cirka 2 cm djup, eftersom han inte ville harva för djupt och riva upp för mycket våt jord. Planen var att börja förbereda 5T-fältet för gödsling och sådd idag, på grund av regn i natt får det vänta.