Tillsammans till
20 ton 2020

5T Projekt Ribbon

06 maj

Läget i fält i Tyskland

Från och med i år är två tyska gårdar med i 5T projektet. Här kommer en kort lägesrapport:

Den första gården kallar vi Reppner och ligger 30 minuters bilresa sydväst om Braunschweig i Niedersachsen. Här led betorna av låga temperaturer förra veckan och precis som i Sverige kom väderomslaget första dagarna i maj. Denna veckan har det varit 20 grader som varmast.

5T Reppner May 2
Reppner, 2016-05-02. Sorten Lisanna KWS sådda 1 april.

Den andra gården kallar vi Rössing och ligger 30 km söder om Hannover, alldeles intill Nordzuckers bruk i Nordstemmen (45 km rakt västerut från Reppner). Betorna i Rössing har kommit längre än i Reppner, dom skulle dock må bra av 10 mm regn. Idag, den 6 maj, bör de flesta betorna på Rössing ha två örtblad medan Reppner ligger cirka 2 dagar efter.

5T Rössing May 3
Rössing, 2016-05-03. Sorten Lisanna KWS sådda den 5 april.