Tillsammans till
20 ton 2020

5T Projekt Ribbon

08 dec

Sista betorna uppe på Gretelund

Fredagen den 25 november togs dom sista betorna upp på Gretelund. Här kommer en rapport från dagen:

Betorna har haft det tufft under och efter frosten. Två nätter med temperaturer ner mot tio minusgrader har satt sina spår. Sammantaget ser det ändå helt ok ut så här långt. Men frågan är hur mycket sockerhalten påverkats (resultat publiceras inom kort). Bilden nedan visar frostskador som läkt ut.

img-20161128_gre_2

Det var ordentlig rimfrost på blasten på morgonen innan vi började ta upp. Rejäl blast har skyddat bra mot frosten så här långt men nu är det inte mycket till skydd kvar. När frosten släppte framåt förmiddagen blev den rejält seg.

img-20161128_gre_3

Tagen blast. Betorna måste upp innan nästa frost.

img-20161128_gre_1