Tillsammans till
20 ton 2020

5T Projekt Ribbon

10 aug

Läget i fält Valterslund

På vackra Österlen trivs betorna i år. Magnus på Valterslund är mycket nöjd med sitt betfält så här långt. Blasten är mycket kraftig jämfört med hur det brukar se ut på Valterslund där det ofta är torrt. All nederbörd i kombination med god växtnäringsstatus har gjort att blasten nu når en bra bit över knäna.

DSC01540
Valterslund 2017-08-08.

Sorterna Cartoon och provsorten Selma är sådda i 12 respektive 6 rader i samma drag. Den första bladsvampsbehandlingen gjordes för två veckor sen med dosen 0,6 Comet Pro. Det har inte varit många stocklöpare i år, Magnus har tillsammans med sina söner (9 och 12 år) gått över fältet två gånger.

DSC01545Betorna skäms inte för sig! I bakgrunden ett fält med ängsgröe som tagit lång tid att tröska på grund av alla skurar.

DSC01539
Nästa års betfält. Här kommer 2018-års sommarmöte hållas.